Το καλοκαίρι είναι έτοιμο να τελειώσει, που σημαίνει ότι μπορούμε να αρχίσουμε να ανησυχούμε ξανά για τα Χριστούγεννα. Και πάνω απ' όλα, τι να κάνουμε με το χριστουγεννιάτικο δείπνο; Έχουμε την τέλεια ιταλική λύση για εσάς: Σύκα με μους γκοργκοντζόλα.
3 φρέσκα σύκα
– 75 γρ γκοργκοντζόλα
– 100 ml σαντιγί
– Συσκευαστής σαντιγί
– Σιφόν σαντιγί
Αρχίστε χτυπώντας τη γκοργκοντζόλα, αυτό θα είναι πιο εύκολο αφού έχει μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο. Βεβαιωθείτε ότι χτυπάτε τη γκοργκοντζόλα μέχρι να γίνει κρεμώδης. Όσο περισσότερο χτυπάτε, τόσο πιο κρεμώδης θα είναι η γκοργκοντζόλα. Προσθέστε τη σαντιγί και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδης και να σας τρέχουν τα σάλια.
Προσθέστε τη σαντιγί στο σιφόν σας και, με μια κάψουλα σαντιγί, βάλτε μια καλή δόση σε ένα κομψό μπολ. Προσθέστε ένα τέταρτο από φρέσκο σύκο και καλή όρεξη!